Spinac na objednavku

Zamknuté
TomasSX1
Príspevky: 2
Dátum registrácie: Ut Máj 08, 2018 2:55 am
Kontaktovať používateľa:

Spinac na objednavku

Príspevok od používateľa TomasSX1 »

Dobry den vospolok,

Na tuto stranku som natrafil nahodne. V radioamaterstve som asi taky amater, ze viem co to je pajkovacka a to je asi tak vsetko. Preto, keby moja terminologia bola nespravna, tak sa vopred ospravedlnujem.

Potreboval by som niekoho, kto mi vie vyrobit spinac podla poziadavky, ktore su nasledovne.

Ide o 12V sustavu. Dva vstupy obe 12V, Signal1 a Signal2. Spinac ma pustit dalej Signal3 (vystup ON) len ked je dostupny Signal1 sucastne so Signal2, alebo su obe nedostupne. Ked je dostupny len Signal1 tak Signal3 ma byt vypnuty (vystup OFF)

Signal1, Signal2 = vstup
Signal3 = vystup

Dufam, ze som to napisal zrozumitelne. Bol by som rad keby mi to niekto vedel vyrobit alebo poradit kde take nieco kupit. Kludne aj ako stavebnicu. Dolezite je aby to bolo co najkompaktnejsie.

Popis naco to potrebuje. Ide o alarm na motorku, ktora je neaktivna ked je klucik na polohe ON a aktivna ked je v polohe OFF alebo Park. Ja by som chcel aby bola aktivna len ked je v polohe Park. Poloha Park pusta 12V do vystraznych svetiel cize to by bol Signal1. Poloha ON zas do celeho systemu cize ten by som mohol brat ako Signal2. Poloha OFF nepusta nikde nic, system je bez napatia.


Dakujem vopred :)
dano01
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Ut Jún 21, 2016 11:38 am
Kontaktovať používateľa:

Re: Spinac na objednavku

Príspevok od používateľa dano01 »

V tvojom prípade, ak som dobre pochopil popis,hi, sa jedná o použitie hradla XNOR - to je hradlo, ktoré ak je na vstupe A=1 a B=1 tak aj výstup je =1, a tiež ak A=0 a B=0 je výstup =1, v ostatných prípadoch ak je jeden vstup =1 a druhý =0 tak výstup je =0. Stačí teda použiť jeden cmos 4077( majú ho aj v GM elektonic) a ten má 4x2vstupy XNOR- a zapojiť to podľa katalógu to zvládne hádam každý.... , želám veľa úspechov pri bastlení,... ahoj , Daniel, OM1DS
TomasSX1
Príspevky: 2
Dátum registrácie: Ut Máj 08, 2018 2:55 am
Kontaktovať používateľa:

Re: Spinac na objednavku

Príspevok od používateľa TomasSX1 »

Ahoj Daniel,

dakujem za odpoved a radu. Vyriesil som to s dvoma 5 polovymi auto rele. Neni to tak elegantne riesenie ako ten cmos, ale funguje :)

Mozno niekedy to este prerobim.
Zamknuté

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných