Predam TCVR JST 245

Napísať odpoveď
OM3UU
Príspevky: 17
Dátum registrácie: Ut Máj 24, 2016 7:11 am
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať používateľa:

Predam TCVR JST 245

Príspevok od používateľa OM3UU »

Japan Radio Company JST-245 je výnimočné zariadenie poskytujúce pokrytie amatérskeho pásma 160 až 10 metrov plus 6 metrov vo všetkých režimoch (AM/FM/SSB/CW/RTTY). Vstavaný automatický anténny tuner je súčasťou štandardnej výbavy. Nastavenia tunera sa automaticky ukladajú do pamäte pre rýchle QSY. Tri anténne pripojenia sú užívateľsky voliteľné z predného panela a môžu byť uložené v pamäti. Prijímač všeobecného pokrytia ladí od 100 kHz do 30 MHz plus 48 až 54 MHz. Elektronicky vyladené predné filtrovanie, quad FET mix a štvornásobná konverzia (trojnásobná na FM) zaisťuje vynikajúci dynamický rozsah (> 100 dB) a ICP tretieho rádu +20 dBm. Vynikajúca flexibilita šírky pásma IF je zabezpečená variabilným ovládaním šírky pásma. To umožňuje, aby bol štandardný 2,4 kHz filter nepretržite zúžený na 800 Hz. Voliteľne sú k dispozícii úzke SSB a CW filtre pre druhý a tretí IF. Medzi ďalšie funkcie potláčania rušenia patrí Passband Shift (PBS) , dvojitý tlmič hluku, trojstupňové zoslabenie, IF notch, voliteľné AGC a všetky režimy squelch. Sledovanie zárezov je automatické. Po naladení bude IF notch filter sledovať problematický heterodyn (± 10 kHz), ak sa zmení frekvencia VFO. Veľmi nízky fázový šum je dosiahnutý prostredníctvom systému priamej digitálnej syntézy z jediného kryštálu. Klávesnicu možno použiť na výber pásma alebo zadávanie frekvencie. Zadný panel má tri anténne vstupy .

Seriózny CW operátor ocení plné vniknutie, variabilný CW rozstup a vstavaný elektronický kľúč. Pre prevádzku s delenou frekvenciou sú k dispozícii dva samostatné VFO. Pamäťové registre ukladajú poslednú frekvenciu VFO, režim, šírku pásma a ďalšie dôležité parametre pre každé pásmo. Každá z 200 pamätí ukladá frekvenciu, režim, AGC a šírku pásma. Zabudované rozhranie RS-232C uľahčuje ovládanie počítača. Zabudovaný napájací zdroj pre vysoké zaťaženie zaisťuje spoľahlivé a nepretržité používanie. Ergonomické rozloženie, farebný LCD displej a premyslené umiestnenie ovládacích prvkov zaisťujú jednoduché ovládanie. Kompletnú technickú recenziu tohto produktu nájdete v septembrovom vydaní časopisu QST z roku 1995 . Mikrofón nie je súčasťou dodávky.

Transceiver Japan Radio JST-145 je prakticky identický s JST-245, ale neobsahuje : 6 metrov, funkciu Bandwidth Control, 2,7 kHz filter alebo vstavaný automatický anténny tuner NFJ-183.

Jano OM3UU tel.cislo 0949 464 446 zavolajte dohodneme sa
Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní