Zhanam LCD na Yaesu FT-1000MP

Napísať odpoveď
derick
Dátum registrácie: Ne Okt 29, 2017 10:27 am
Kontaktovať používateľa:

Zhanam LCD na Yaesu FT-1000MP

Príspevok od používateľa derick »

Dobry, zhanam lcd modul na uvedeny TRX, pripadne aj vrak zariadenia za nejaku zbytkovu cenu. Ponuknite. kontakt: 950 468 273, alebo maxradio(zav)inmail.sk
Pája
Dátum registrácie: Ne Feb 18, 2018 9:29 pm
Kontaktovať používateľa:

Re: Zhanam LCD na Yaesu FT-1000MP

Príspevok od používateľa Pája »

Ahoj, kúpil si v Poprade ten FT1000 za 350 eur ?
derick
Kontaktovať používateľa:

Ano. Radio je inak OK, ale lcd podla vsetkeho na okrajoch "chytil vzduch", takze nezobrazuje druhe VFO ani S-meter na opacnej strane. Respektive vadne segmenty "svietia" stale aj pri vypnutom zariadeni, ked sa na to pozres lupou a prisvietis.
Používateľov profilový obrázok
OM1ARH
Dátum registrácie: Pi Sep 20, 2019 9:43 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa OM1ARH »

Lacny trx, znamena niekedy vysoke naklady na ND.
https://www.gbantennes.com/en/yaesu-par ... 00-mp.html

https://www.ebay.com/itm/375684409063?_ ... 101224.m-1

Alebo skus poguuglit AA3M, vyraba nahrady na starsie TRX. V dobe najvatsej slavy, asi pred 10 rokmi robil displaye aj na 847 a ine zazraky.

https://norfolkamateurradio.org/index.p ... isplay-fix
derick
Kontaktovať používateľa:

Dik za info. Preto by bolo lepsie zohnat vrak na diely. Radijko je stare, velke a zerie ako "přímotop". Takze sa neoplati preplacat ho na dieloch aj ked okrem lcd funguje vyborne. Klasicky analog s peknym zvukom.
Ten prvy odkaz som zaregistroval a ide o predrazeny kus zo skladovych zasob. Ten druhy je bezna ebay cena (tiez velmi predrazene + DPH.) A chyba v tom poslednom linku je ina (tam ide len o podsvietenie ccfl) a u mna je to rozsvietenie aj neaktivnych segmentov, ktore znemoznuje zobrazit aktualny stav. Nieco ako na tomto obrazku, ked svietia naraz vsetky druhy modulacie aj cast segmentov nad nimi:
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=676A65CC

A takto to vyzera vo vypnutom stave:
Obrázok
Znaky tam zostavaju natrvalo.
Používateľov profilový obrázok
OM1ARH
Dátum registrácie: Pi Sep 20, 2019 9:43 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa OM1ARH »

A nieje pod displayom tzv. vodiva guma, teda taky pasik, ktory ma v sebe take prevodne pasiky z gumy,v urcitom rastri?
Myslim ze v tom TRX je LCD, ktore ma kondenzore farebny fiter.
Tie displaye neumieraju vzdy na vypalene segmenty,ale na to, ze ta vodiva guma sa rozplizne a bud ma zvody medzi kontaktmi, alebo sa vysusi a nedolieha na sklo displaya a na plosny spoj.
Kedysi to chceli vylepsit a spravli tam vodivy pasik medzi displayom a plosnym spojom a koncilo to rozpadnutim spojov na tom pasiku (857,897,847..)
Ale ta guma sa da reparovat, alebo vymenit Ak je teda tam guma
derick
Kontaktovať používateľa:

Tiez ma to napadlo, ze co ked je problem ta vodiva guma, Ale kontrolna otazka: Moze ta "vyskratovana" rozpliznuta guma sposobit zmeny na segmentoch, ktore su viditelne aj bez zapojenia k pristroju?
Zrejme nie a tie segmenty su okom viditelne preto, lebo su uz poskodene (pravdepodobne uniklo vakuum) a pri podsvite kompletne svietia.
OM0CS
Dátum registrácie: Št Nov 03, 2016 11:24 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa OM0CS »

Ta ebay kupa sa Ti oplati 350 € + tie 2 stovky to este stale je radio zadarmo....
ten americky predajca je ok - objednaval som od neho dosku do ic706mk2 a v pohode....bolo to aj bez colnikov .... prislo to cez Nemocko cez nejakych rakosnikov a dobre zabalene...
tak by som urobil... tu vyssie niekto predava tisicovku za 800 € ....
Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 1 neregistrovaný